Electro / Acupunctura

Electro / AcupuncturaAcupunctura este o tehnica terapeutica traditionala chineza, folosita de mii de ani pentru ameliorarea durerilor, si nu numai. Procedura presupune insertia, la diferite profunzimi, a unor ace de diverse mărimi, foarte subtiri, in puncte specifice de pe suprafata organismului, si are la baza teoria conform careia prin corp circula cuante de energie numita “chi” (energia vietii).
 
"Chi" circula de-a lungul unor cai energetice numite meridiane. Specialistii in acupunctura considera ca boala este rezultatul direct si imediat al aparitiei unor dezechilibre energetice ale chi-ului si ca undeva de-a lungul meridianelor curgerea libera a energiei a fost blocata. Meridianele de curgere a energiei pot fi accesate prin mai mult de 350 de puncte aflate la suprafata organismului. Prin plasarea acelor in aceste zone, foarte atent selectionate, se restabileste circulatia energetica prin organism si boala este inlaturata.


Desi fiecare terapeut are propriile sale metode si tehnici particulare, baza este comuna si implica intr-o prima etapa discutia cu pacientul pentru aflarea starii de sanatate curenta, pentru identificarea bolilor si afectiunilor care il supara.
 
La fiecare sedinta apoi se va acționa asupra punctelor de pe meridianele energetice interesate si terapeutul va incepe sa introduca acele de acupunctura. La sfarsitul sedinte pacientului ii vor fi facute anumite recomandari cu privire la ingrijirea personala de-a lungul perioadei următoare. O sedinta dureaza in jur de 30 de minute. Inainte ca acele sa fie introduse, pacientul va fi asezat confortabil pe o masa speciala. In functie de locul in care vor trebui plasate acele, el va sta cu fata in jos sau sus, pe o parte sau pe alta.