Nutritie / Naturopatie

Nutritie / NaturoterapieNaturopatia este un sistem medical complet si coerent care pune accentul pe stimularea mecanismelor naturale de autovindecare a corpului. Interventiile naturopatului se axeaza pe activarea, sustinerea si intarirea acestor mecanisme, decat pe tratarea simptomelor sau pe atacarea directa a agentilor patogeni.

Aceste interventii se doresc a fi pe cat posibil non-invazive.

Naturoterapia consta in tratamentele naturiste care vin în sprijinul sănătăţii omului, şi care se bazează pe modelul naturii. Ramurile sau metodele care alcătuiesc naturoterapia sunt strâns corelate cu factorii de mediu, care au fost şi sunt aliaţii omului care tinde spre o viaţă sănătoasă.
Cel care doreşte să beneficieze de virtuţile tămăduitoare ale tratamentelor naturiste, este bine să înţeleagă că abordarea acestora, în sensul naturii, implică atât o schimbare de percepţie, cât şi o îmbinare a mai multor mijloace complementare. Este necesară, în aceiaşi măsură, o colaborare activă a pacientului.
Naturoterapia este parte a Naturopatiei, sistem complet si coerent care pune accentul pe stimularea mecanismelor naturale de autovindecare a corpului. Interventiile terapeutului se axeaza pe activarea, sustinerea si intarirea acestor mecanisme.